AS Monaco bereikt kwartfinale na bloedstollende verlenging

Reacties

AS Monaco heeft woensdag de kwartfinale van het Franse bekertoernooi bereikt. De koploper van de Ligue 1 was na verlenging te sterk voor Olympique Marseille: 3-4.

AS Monaco bereikt kwartfinale na bloedstollende verlenging

Monaco dacht met een voorsprong op zak te gaan rusten, maar daar stak Dimitri Payet een stokje voor. João Moutinho had de Monegasken na negentien minuten op 0-1 gezet via een vrije trap die door Marseille-keeper Yohann Pelé in het doel belandde. Payet, die in de winterstop overkwam van West Ham United, volleerde raak op aangeven van Florian Thauvin: 1-1.

De achttienjarige Kylian Mbappé zorgde na 66 minuten met een bekeken intikker voor de 1-2. Benjamin Mendy gaf de pass. Lang leek Monaco die voorsprong vast te houden, maar weer kwam Marseille terug. Invaller Rémy Cabella schoot raak.

In het extra half uur ging het alle kanten op. Mendy bracht Monaco weer op voorsprong (2-3) en zeven minuten later maakte Cabella zijn tweede: 3-3. Uiteindelijk besliste Thomas Lemar het duel op aangeven van Mendy: 3-4.

Monaco komt wellicht Paris Saint-Germain tegen in de kwartfinale. De Parijzenaars wonnen woensdag van Niort (0-2). Monaco krijgt zondag in de competitie FC Nantes op bezoek. Marseille gaat op bezoek bij FC Lorient.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.