Deschamps bekroont droomweek Mbappé met oproep

Reacties

Didier Deschamps heeft bekendgemaakt welke spelers hij selecteert voor het WK-kwalificatieduel met Luxemburg en de vriendschappelijke wedstrijd tegen Spanje. De Franse bondscoach heeft ruimte voor een groep jonge spelers en laat grote namen als Alexandre Lacazette thuis.

Deschamps bekroont droomweek Mbappé met oproep

Naast de wereldsterren als N'Golo Kanté, Paul Pogba en Antoine Griezmann mogen ook spelers van de volgende jaargangen hopen op speelminuten. Benjamin Mendy (22), Presnel Kimpembe (21), Corentin Tolisso (22) staan mogelijk voor hun debuut en ook Kylian Mbappé (18) kan voor het eerst uitkomen voor de Franse hoofdmacht. Het jonge uithangbord van AS Monaco scoorde woensdag nog in de Champions League tegen Manchester City.

Door het selecteren van deze spelers had Deschamps geen ruimte in de selectie voor onder anderen Anthony Martial en Lacazette, goed voor respectievelijk twaalf en tien interlands. Martial is niet onomstreden bij Manchester United, maar het niet selecteren van Lacazette roept meer vraagtekens op aangezien de spits van Olympique Lyon de doelpunten aan elkaar rijgt in Frankrijk (22).

'Ik heb moeilijke keuzes moeten maken', vertelt Deschamps op de website van de UEFA. 'Het al dan niet selecteren van Lacazette is uitvoerig besproken. Hij is een goede speler die altijd voor doelgevaar zorgt, maar ik ben tevreden over de aanvallers die we hebben geselecteerd. De volgende keer denk ik zeker weer over hem na.'

Frankrijk speelt op 25 maart een uitwedstrijd tegen Luxemburg in de WK-kwalificatie die voor Deschamps en zijn mannen goed verloopt. Les Bleus staan bovenaan in de groep met Nederland, dat samen met Zweden volgt op drie punten afstand. Op 28 maart oefent Frankrijk met dezelfde selectie tegen Spanje.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.