Kanté krijgt volop lof: 'De beste middenvelder ter wereld'

Reacties

Met zijn optreden tegen Manchester United (1-0) heeft N'Golo Kanté nog meer lof geoogst voor zijn inbreng bij Chelsea. De Franse middenvelder mag zich bij een, zo goed als zekere, titel vanThe Blues met recht een kampioenmaker noemen.

Kanté krijgt volop lof: 'De beste middenvelder ter wereld'

José Mourinho had bij zijn terugkeer op Stamford Bridge zijn tactiek speciaal aangepast op het uitschakelen van Eden  Hazard en N'Golo Kanté. De snelle dribbelaar van 1 meter 73 en de ultieme balveroveraar van 1 meter 69 schrokken even van de constante dekking van de Manchester United-beulen, maar staken er uiteindelijk toch bovenuit. De tactiek van Mourinho mislukte. Ander Herrera kreeg twee gele kaarten voor overtredingen op Hazard en Kanté besliste pardoes de wedstrijd met een van zijn zeldzame doelpunten. Met zijn tweede goal in dienst van de Londenaren, allebei tegen United, gidste de Franse middenvelder zijn ploeg naar de halve finale van het toernooi om de FA Cup.

De transfer van Kanté van Leicester naar Chelsea, voor veertig miljoen euro, mag zo onderhand een Londense meesterzet genoemd worden. De Franse middenvelder lijkt zijn status als kampioenmaker dit seizoen immers te bevestigen. Waar titelverdediger Leicester zonder zijn inbreng volledig is ingestort, heeft kampioen in spe Chelsea de missing link gevonden. Doordat Kanté overal loopt om brandjes te blussen, is het alsof de ploeg van Antonio Conte met een man extra speelt.

Vriend en vijand zijn zodoende lovend over Kanté. Oud-international Alan Shearer noemt zijn energie 'verbluffend', Phil Neville, nota bene een Manchester United-man, noemt hem 'de meest effectieve  middenvelder van Europa' en Frank Lampard gaat nog een stapje verder door Kanté 'de beste centrale middenvelder van de wereld' te noemen. Ook Gary Lineker reserveerde complimenten voor de Chelsea-motor.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.