Wervelend Monaco zorgt voor stunt tegen Manchester City

Reacties

AS Monaco heeft voor een sensatie gezorgd door Manchester City in de achtste finale van de Champions League uit te schakelen. In eigen huis won de koploper van de Ligue 1 in wederom een spectaculair duel met 3-1.

Wervelend Monaco zorgt voor stunt tegen Manchester City

De eerste ontmoeting tussen City en Monaco in de achtste finale van de Champions League resulteerde in een ware thriller, met een 5-3 zege voor The Citizens als resultaat. Het zinderende combinatievoetbal van de Monegasken in Manchester was nog maar een voorbode voor wat woensdagavond in Stade Louis II in de eerste helft kwam.

City onderging namelijk een spervuur aan aanvallen. De schade beperken leek voor de bezoekers de enige mogelijkheid tijdens het openingsoffensief van Monaco. Er was alleen geen houden aan. Willy Caballero redde in de zevende minuut nog op een poging van Kylian Mbappé, maar een minuut later was het al raak. City kreeg de bal niet goed weg bij een corner. Een voorzet van Benjamin Mendy werd nog geblokt, maar Bernardo Silva bracht de vrijstaande Mbappé vervolgens wel direct in stelling. Het achttienjarige wonderkind werkte koel af: 1-0. Voor de jonge Fransman was het al zijn elfde goal in zijn laatste elf duels.

De dreiging van Monaco en met name die van Mbappé bleef. De ploeg van Leonardo Jardim zette vastberaden door en de beloning daarvoor kwam er bijna weer via Mbappé. De grootste bron van gevaar vuurde vanuit een moeilijke hoek raak, maar werd terecht teruggefloten vanwege buitenspel. De 2-0 kwam er in de 29ste minuut alsnog. De uitstekend spelende Mendy stoomde op over de linkerflank en uit de scherpe voorzet van de linksback plaatste Fabinho de bal buiten het bereik van Caballero in de verre hoek.

Ommekeer
Dat er op de tussenstand halverwege niets af te dingen viel, was voor Pep Guardiola misschien nog wel het meest zorgwekkend. Wisselen deed de City-manager niet, wel zakte Kevin De Bruyne na rust verder terug. De Belg ging zich in een eerder stadium bemoeien met het aanvalsspel en dat resulteerde in kansen. Zo speelde De Bruyne met een geweldige steekpass Raheem Sterling vrij. De rechtsbuiten bereikte Sergio Agüero net niet. Een soortgelijke kans was er even later, toen Leroy Sané op de linkerflank Andrea Raggi voorbijsnelde. Agüero schoot hoog over op aangeven van de Duitser. Luttele tellen later was de kans nog groter voor de Argentijn, die oog in oog met Danijel Subasic stond. De Monaco-doelman redde ternauwernood met zijn linkervoet.

Verdedigen werd voor Monaco dweilen met de kraan open. Het regende kansen en twintig minuten voor het einde was het voor City dan eindelijk raak. Subasic redde nog op een schot van Sterling, maar bij de rebound was hij kansloos. Sané schoot hard en hoog raak: 2-1. City werd van jager weer prooi, alleen niet voor lang. Amper bekomen van de klap die Sané uitdeelde, sloeg Monaco terug. Thomas Lemar slingerde de bal voor het doel en Tiémoué Bakayoko kopte de bal feilloos tegen de touwen.

Het was de zoveelste wending in misschien wel het meest veelzijdige tweeluik van dit Champions League-seizoen. Een nieuwe kanteling kwam er alleen niet meer na de 3-1. Monaco kreeg waar het gezien de getoonde durf in de twee duels met City recht op had: een ticket voor de kwartfinale.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.