Matig Chelsea slaat genadeloos toe in Londense derby

Reacties

Chelsea heeft op fortuinlijke wijze drie punten overgehouden aan de stadsderby bij Queens Park Rangers. Een slechte uittrap van doelman Robert Green kostte de thuisploeg in de slotfase de kop: 0-1.

Matig Chelsea slaat genadeloos toe in Londense derby

Met nog twee minuten op de klok raakte Green de bal volledig verkeerd, waardoor Eden Hazard doorkwam over de linkerflank. Na een korte combinatie bezorgde de Belg de bal bij Cesc Fábregas (foto), die de goalie van QPR met een bekeken schuiver kansloos liet: 0-1.

Een fikse tegenvaller voor het tegen degradatie vechtende Queens Park Rangers, waar de geblesseerde Leroy Fer ontbrak, maar ook voor stadgenoot Arsenal. The Gunners mochten lange tijd hopen op een stunt van QPR. Als Chelsea op 0-0 zou zijn blijven steken, zou het gat tussen de koploper en de nummer twee namelijk zijn geslonken tot vijf punten, al speelde Chelsea een duel minder. Vanwege het programma van The Blues, met wedstrijden tegen onder meer nummer drie Manchester United en Arsenal zelf, had er in de komende twee weken veel kunnen veranderen in de stand.

Zeker gezien het spel van Chelsea bij QPR. De koploper was geen schim van het team dat in de eerste seizoenshelft zo toonaangevend was. Met het gemis van Diego Costa ontbreekt het de ploeg manager José Mourinho aan stootkracht voorin. De 26-jarige spits kampt met een hamstringblessure en mist ook de toppers tegen United en Arsenal. Op Loftus Road nam de ervaren Didier Drogba de honneurs waar, maar de Ivoriaan was, op enkele speldenprikjes na, niet gevaarlijk.

Sterker nog, de beste kans in de slotfase was voor QPR. Van dichtbij kreeg Charlie Austin dé mogelijkheid op de - waarschijnlijk - winnende treffer, maar de aanvaller schoot vrijwel recht op doelman Thibaut Courtois af. Waar de thuisploeg de kans op een sensatie liet liggen, sloeg Chelsea genadeloos toe via Fábregas. Daardoor is de voorsprong op eerste achtervolger Arsenal nu weer zeven punten, met ook nog een wedstrijd tegoed. QPR staat achttiende met twee punten achterstand op nummer zeventien Hull City.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.