Arsenal doet goede zaken voor Champions League

Reacties

Arsenal heeft zaterdagavond op bezoek bij Burnley een flinke stap richting rechtstreekse plaatsing voor de Champions League gezet. Het werd op Turf Moor 0-1 voor de Londenaren.

Arsenal doet goede zaken voor Champions League

De wedstrijd in Lancashire was allesbehalve hoogstaand. Het in degradatienood verkerende Burnley vocht voor elke meter, waardoor Arsenal geen moment in zijn spel kon komen. Het doelpunt van Aaron Ramsey (op de foto met Olivier Giroud) in de twaalfde minuut was typerend voor de rommelige wedstrijd. De middenvelder schoot vanaf een meter of acht hoog raak na een kluts in de doelmond van Burnley.

Arsenal bleef nadien de bovenliggende partij, maar was niet bij machte The Eagles de nekslag te geven. De thuisclub speelde op zijn beurt aanvallend bijna helemaal niets klaar. De neutrale toeschouwer werd dan ook niet verwend, helemaal omdat er behoudens de treffer van Ramsey niet meer gescoord werd.

Door de zege wint Arsenal zijn achtste competitiewedstrijd op rij, waardoor het zijn tweede plaats verstevigt. De Londenaren hebben vier punten minder dan koploper Chelsea, dat twee duels minder speelde. De voorsprong op het Manchester United van Louis van Gaal, dat morgen tegen nummer vier Manchester City speelt, bedraagt vier punten. Nummer vier City heeft vijf punten minder dan Arsenal. Alleen de nummers een, twee en drie van de Premier League zijn gegarandeerd van deelname aan de Champions League. Burnley blijft negentiende en staat twee punten achter op de veilige zeventiende plaats, die in handen is van Hull City.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.