Ziekenboeg Arsenal loopt leeg voor cruciale fase

Reacties

Behalve Jack Wilshere kunnen ook Mikel Arteta, Mathieu Debuchy en Abou Diaby zaterdag na lange afwezigheid hun rentree maken voor Arsenal in de uitwedstrijd van zaterdag tegen Burnley. Dat heeft manager Arsène Wenger bevestigd tijdens een persconferentie.

Ziekenboeg Arsenal loopt leeg voor cruciale fase

Wilshere vertelde woensdag zelf al dat hij voor het eerst sinds november weer in actie kan komen voor The Gunners. Collega-middenvelder Arteta stond door kuit- en enkelblessures ook al bijna vijf maanden aan de kant, terwijl Debuchy in januari een zware schouderblessure opliep. De Franse rechtsback was eerder dit seizoen ook al drie maanden uitgeschakeld door een enkelkwetsuur.

Wenger zal de rentree van de drie potentiële basisspelers toejuichen, maar het meest opmerkelijk is toch wel dat ook Diaby fit genoeg is verklaard om zijn ploeggenoten bij te staan in het slot van het seizoen. De Franse middenvelder speelde de laatste twee jaar slechts twee officiële duels door zware knie- en hamstringblessures.

Zodoende gaat het veelvuldig door blessures geteisterde Arsenal de beslissende fase van het seizoen in met een vrijwel volledig fitte selectie. Verdediger Laurent Koscielny en reservedoelman Wojciech Szczesny zijn bijna hersteld van hun fysieke ongemakken, terwijl Alex Oxlade-Chamberlain nog voor het einde van deze maand verlost is van zijn hamstringklachten.

De club uit Noord-Londen staat momenteel tweede in de Premier League, waarmee directe plaatsing voor de Champions League lonkt. Manchester United en Manchester City volgen op respectievelijk één en twee punt(en). Ook is de bekerhouder nog in de race voor prolongatie van de FA Cup. Op 18 april wacht Reading in de halve finale.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.