Mathijsen maakt plaats voor Nelom, Janmaat keert terug

Daryl Janmaat keert bij Feyenoord terug in de basis. Trainer Ronald Koeman geeft de van een heupblessure herstelde rechtsback tegen NAC Breda de voorkeur boven Sven van Beek. Joris Mathijsen (foto) heeft plaats moeten maken voor Miquel Nelom.

Mathijsen maakt plaats voor Nelom, Janmaat keert terug

Donderdag speelde Feyenoord op bezoek bij Kuban Krasnodar nog met Mathijsen en Van Beek in de defensie, maar het duo is na de 1-0 nederlaag terugverwezen naar de bank. In het geval van Van Beek is dat niet meer dan logisch, aangezien Janmaat na twee weken absentie weer hersteld is.

De reserverol van Mathijsen is opmerkelijker, aangezien Koeman de 33-jarige verdediger na de 2-1 nederlaag bij PEC Zwolle juist nog had gerehabiliteerd. Met Bruno Martins Indi en Stefan de Vrij staat nu weer het duo centraal dat na de nederlaag in Zwolle nog zo werd bekritiseerd maar in de oefeninterland van het Nederlands elftal tegen Portugal het wel uitstekend deed.

Waar Koeman verder aan zijn basiself van drie dagen terug vasthoudt – ook Samuel Armenteros start dus opnieuw – heeft NAC Breda-trainer Nebojsa Gudelj zijn ploeg op vier plaatsen gewijzigd. Na de teleurstellende 2-1 nederlaag tegen ADO Den Haag hebben Kenny van der Weg, Tim Gilissen, Elson Hooi en Alex Schalk plaats moeten maken voor Boldizsár Bodor, Joey Suk, Danny Verbeek en Rydell Poepon.

De volledige opstellingen

Feyenoord: Mulder; Janmaat, De Vrij, Martins Indi, Nelom; Clasie, Immers, Vilhena; Schaken, Pellè, Armenteros.

NAC Breda: Ten Rouwelaar; Swerts, Drost, Kwakman, Bodor; Suk, Sarpong, Buijs; Verbeek, Poepon, Lurling.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen