Koeman: 'Kuban zou in de Eredivisie om de titel spelen'

Feyenoord-trainer Ronald Koeman eist dat zijn ploeg zondag in het thuisduel met NAC Breda punten pakt. De coach beseft dat in de komende weken een inhaalslag gemaakt moet worden in de eigen Kuip.

Koeman: 'Kuban zou in de Eredivisie om de titel spelen'

Donderdag ging in de play-offs om Europa League-voetbal ook het vierde officiële duel van dit seizoen verloren voor de Rotterdammers. Kuban Krasnodar was te sterk. Na nederlagen tegen PEC Zwolle (2-1), FC Twente (1-4) en Ajax (2-1) werd in Rusland met 1-0 verloren. Omdat de Rotterdammers pas vrijdagmiddag weer op Nederlandse bodem terugkeerden, kan pas vanaf zaterdag volop het vizier op de Bredanaars. Vrijdag stond alleen een uitlooptraining op het programma.

Koeman vindt overigens niet dat de nederlaag tegen Kuban iets zegt over de prestaties in de Eredivisie. 'Wij denken soms dat we in Nederland het voetbal uitgevonden hebben, maar als Kuban Krasnodar in de eredivisie zou uitkomen, zouden ze om het kampioenschap meespelen. Terwijl ze in Rusland vijfde werden. De mogelijkheden die dat soort clubs hebben, zijn alleen nog niet altijd goed bekend in Nederland, ook omdat het geen aansprekende naam is natuurlijk.'

'Je moet onze Europese duels wat dat betreft ook los zien van de competitie', vervolgt Koeman op de clubwebsite. 'Voor ons staat in de competitie voorop dat we van die hatelijke nul punten af willen. In de reeks wedstrijden die nu aanbreekt, moet dat gaan gebeuren', doelt Koeman op de komende vijf competitieduels, waarvan vier keer thuis wordt gespeeld.

Daryl Janmaat is op de weg terug na zijn bovenbeenblessure. 'De medische tests zagen er goed uit, maar pas zaterdag zal duidelijk worden of Daryl echt klaar is om weer minuten te maken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen