Koeman hoopvol: 'In een kolkende Kuip is alles mogelijk'

Ronald Koeman ziet Feyenoord de Europa League nog wel bereiken. De trainer van de Rotterdammers beseft echter dat de 1-0 nederlaag bij Kuban Krasnodar in de heenwedstrijd van de play-offs geen goed uitgangspunt is.

'Dit is geen goede uitslag in een Europese wedstrijd', reageerde Koeman op de clubwebsite. 'We hebben te weinig gecreëerd.' Toch beseft de vijftigjarige oefenmeester dat Feyenoord met dank aan doelman Erwin Mulder de schade in Rusland beperkt hield. 'Erwin heeft zeer goed gekeept en voorkomen dat we meer tegengoals kregen.'

Op slag van rust was Graziano Pellè dicht bij 0-1, maar de Italiaan schoot op de paal. 'Daarom was het zonde dat we in de tweede helft die tegengoal kregen. Tonny Vilhena liet op dat moment Ivelin Popov lopen, dat mag niet in een wedstrijd als deze. Tonny moet daarvan leren. Krasnodar heeft genoeg kwaliteit om zo'n mogelijkheid op de juiste manier af te maken. Dat is ook een les die we uit deze wedstrijd moeten trekken.'

Maar ondanks de slechte uitgangspositie weigert Koeman de handdoek in de ring te gooien. 'We hebben kunnen zien dat Krasnodar een elftal met kwaliteit heeft. Aan de andere kant spelen wij volgende week thuis met de steun van ons eigen publiek. We zitten niet in een goede uitgangspositie, maar in een kolkende Kuip is alles mogelijk.'

Door de 1-0 nederlaag in Krasnodar heeft Feyenoord zijn eerste vier officiële wedstrijden van het seizoen verloren. De Rotterdammers begonnen ook al dramatisch aan een nieuw seizoen in de Eredivisie. Achtereenvolgens PEC Zwolle (2-1), FC Twente (1-4) en Ajax (2-1) waren te sterk.