Debuut Van Deelen, Janmaat haakt af bij Nederlands elftal

Feyenoord-trainer Ronald Koeman heeft zijn basiself flink gewijzigd voor het thuisduel van zondag met FC Twente. Jordy van Deelen staat voor zijn debuut aangezien Daryl Janmaat geblesseerd afhaakte.

Debuut Van Deelen, Janmaat haakt af bij Nederlands elftal

Janmaat ondervindt te veel hinder van zijn bovenbeenblessure om om 12.30 uur aan de aftrap te verschijnen. Jordy van Deelen (20) is zijn vervanger. Voor de verdediger is het zijn eerste officiële wedstrijd in de hoofdmacht van Feyenoord. Op huurbasis kwam hij al wel voor Excelsior uit.

Janmaat, die met een scheurtje in zijn bovenbeenspier kampt, is waarschijnlijk enkele weken uit de roulatie. Daardoor mist hij ook de kraker tegen Ajax uit de derde speelronde. De rechtsback moet door zijn blessure ook het oefenduel van Oranje, woensdag bij Portugal, laten schieten.

De noodzakelijke wijziging is niet de enige verandering die Koeman doorvoerde. Zo moet Miquel Nelom zijn basisplaats afstaan aan Joris Mathijsen, die daardoor Bruno Martins Indi naar de linksbackpositie dirigeert. Op het middenveld vervangt Tonny Vilhena Ruud Vormer.

In de voorhoede krijgt Sekou Cissé de voorkeur ten opzichte van John Goossens. Bij FC Twente start Dusan Tadic, die hersteld is van zijn blessureleed, in de basis.

Feyenoord verloor het eerste competitieduel bij PEC Zwolle met 3-2, terwijl Twente niet verder kwam dan 0-0 tegen RKC Waalwijk op eigen veld.

De volledige opstellingen


Feyenoord
Mulder; Van Deelen, De Vrij, Mathijsen, Martins Indi; Clasie, Vilhena, Immers; Schaken, Pellè, Cissé.

FC Twente Marsman; Rosales, Bengtsson, Bjelland, Koppers; Ebecilio, Gutiérrez, Eghan; Tadic, Castaignos en Promes.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen