Matavz kan met PSV mee naar Nijmegen, Wijnaldum niet

Reacties

Tim Matavz kan zaterdagavond (20.45 uur) op bezoek bij NEC terugkeren in de wedstrijdselectie van PSV. De Sloveense spits ontbrak tegen Heracles Almelo nog doordat hij op weg leek naar Rubin Kazan. De rentree van Georginio Wijnaldum laat nog op zich wachten.

Matavz kan met PSV mee naar Nijmegen, Wijnaldum niet

Aanvankelijk leek het erop dat Matavz als invaller tegen FC Twente (3-2) zijn laatste wedstrijd voor PSV had gespeeld, maar om nog altijd niet geheel duidelijke redenen vertrekt de 25-jarige aanvaller toch niet naar Rubin Kazan, dat bijna acht miljoen euro wilde betalen.

'Ik ga ervan uit dat hij het seizoen afmaakt bij PSV', zegt Cocu op de clubwebsite. 'Hij heeft de knop omgezet en maakt een goede indruk op de training.' Het afketsen van de transfer heeft volgens Cocu geen negatieve invloed. 'Ik ben ervan overtuigd dat Tim in staat is om alles opzij te zetten voor PSV.'

Wijnaldum
Waar dat voor Cocu waarschijnljik reden is Matavz weer bij zijn selectie te halen voor het uitduel met NEC, ontbreekt Wijnaldum net als vorige week tegen Heracles (2-1) omdat hij ziek is. De aanvallende middenvelder stond sinds september aan de kant door een rugblessure.

Na zijn succesvolle terugkeer in de thuiswedstrijd van de PSV-beloften tegen Helmond Sport leek Wijnaldum juist nog hard op weg spoedig terug te keren in de ploeg van de Eindhovenaren, maar daar is het volgens Cocu nog te vroeg voor. 'Hij is bijna de hele week ziek geweest en heeft daardoor niet meegetraind. Het gaat wel de goede kant op.'

PSV kan tegen NEC de vierde opeenvolgende overwinning boeken en daarmee mogelijk verder inlopen op de topvier. De Eindhovense club staat momenteel vijfde met vijf punten achterstand op het in slechte vorm stekende Vitesse, dat al vijf duels op een zege wacht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.