Masterclass: Piroe genoot van de verbluffende klasse van Van Nistelrooij

Reacties

Joël Piroe maakt indruk bij Swansea City en scoorde al elf keer in het Championship. Gaat het in Groot-Brittannië over zijn PSV-verleden, dan gaat het al snel over Ruud van Nistelrooij.

Masterclass: Piroe genoot van de verbluffende klasse van Van Nistelrooij
© Pro Shots

Sinds zijn overstap naar Swansea is de 22-jarige spits al vaak gevraagd naar zijn samenwerking met Van The Man. Piroe volgde bij PSV spitsentrainingen onder de Premier League-grootheid. 'Dat was natuurlijk heel speciaal. Ik denk nog vaak terug aan zijn tips. Hij had het vaak over het zien van verschillende mogelijkheden in een bepaalde situatie. Door zich bewust te zijn van de opties, kon hij de beste keuze maken. De simpelste keuzes zijn vaak het meest effectief. Het is prachtig als je zo'n legende acties ziet voordoen. Als hij het dan foutloos voordeed, dan krabde ik wel even aan mijn hoofd en dacht ik wow', zegt Piroe tegenover VI.

'Hij hield er zelf als spits altijd van om bepaalde hoeken te creëren, zodat hij een fijn zwaaischot kon maken met binnenkant voet, maar wel altijd met veel kracht. Bij het voordoen dribbelde hij een paar pionnen voorbij en kwam hij schuin voor het doel uit. Hij legde de bal dan nog iets schuiner ten opzichte van het doel en tijdens het dribbelen zei hij heel rustig: "En dan krul je hem lekker in de lange hoek". Hij schoot de bal strak in de kruising. Toen stond ik wel even te kijken en dacht ik: Perfect voorbeeld, niets op aan te merken, haha. Het blijft lekker om met hem te sparren. Als ik in Nederland ben en op De Herdgang ga kijken bij mijn vriendin, dan maken we altijd even een praatje als ik hem zie', aldus Piroe.

Het volledige interview met Piroe over zijn nieuwe avontuur bij Swansea City is te lezen in de nieuwe VI en op VI PRO.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.