Martins Indi wint bij debuut, Ramsteijn blijft op de bank

Bruno Martins Indi heeft zijn eerste officiële wedstrijd als speler van FC Porto winnend afgesloten. Het Maritímo Funchal van Kaj Ramsteijn, die negentig minuten op de bank bleef, werd met 2-0 verslagen.

Martins Indi kwam deze zomer over van Feyenoord en speelde tijdens de eerste competitiewedstrijd de volle negentig minuten. Als centrale verdediger zag hij hoe de zeventienjarige debutant Rúben Neves al na elf minuten voor de 1-0 tekende. Jackson Martínez bepaalde de eindstand op 2-0.

Bij de tegenstander, de nummer zes van vorig seizoen, zat een andere ex-Feyenoorder op de bank. Kaj Ramsteijn, de verdediger die de afgelopen twee seizoenen door Feyenoord werd uitgeleend, bleef daar de gehele wedstrijd zitten.

België
In België beleefde Joey Godee een mooie avond. Hij mocht met Cercle Brugge negentig minuten meedoen in de stadsderby tegen grote broer Club Brugge. Godee en co kwamen in een hard duel op achterstand door een treffer van Nicolás Castillo, maar Junior Kabananga maakte gelijk: 1-1. Bij Standard Luik, dat met 5-2 verloor bij Mouscron-Péruwelz, zat Ronnie Stam niet bij de selectie.

In de Russische competitie speelde Mordavia Saransk met 0-0 gelijk tegen Kuban Krasnodar. Ex-Ajacieden Mitchell Donald (vorig seizoen Roda JC) en Danilo Sousa Campos stonden in de basis, Donald werd voortijdig naar de kant gehaald. De zwaargeblesseerde Lorenzo Ebecilio zat niet bij de wedstrijdselectie.