Donald scoort bij debuut en verslaat Manucharyan

Maar liefst vier spelers met een Ajax-verleden kwamen in actie bij het duel tussen Ural en Mordovia Saransk in de Russische competitie. Debutant Mitchell Donald was beslissend. Hij maakte de gelijkmaker, waarna Saransk uitliep naar een 3-2 zege.

Naast Donald kwamen met Edgar Manucharyan, Danilo (zoon van Wamberto) en Lorenzo Ebecilio nog drie spelers die voorheen voor Ajax speelden in actie. Alleen voor Manucharyan was het niet zijn debuut. De Armeniër opende al in de zesde minuut de score met een strafschop, maar moest zich nog voor rust met een blessure laten vervangen.

Op dat moment stond het al 1-1. Donald gleed in de twaalfde minuut namelijk op knappe wijze een voorzet binnen. Een blunder van doelman Nikolai Zabolotny, die over de bal heen trapte, leidde de overwinning van Saransk in, want Oleg Vlasov profiteerde door te scoren. Uiteindelijk wonnen de bezoekers met 3-2. Overigens moest Ebecilio op een brancard het veld verlaten.