Martino schrikt van Barcelona: 'Verschil met Ajax was enorm'

Gerardo Martino gaf na de 2-1 nederlaag in de Champions League bij Ajax toe dat de Amsterdammers simpelweg de betere ploeg waren tegen Barcelona. De Argentijnse trainer had dat krachtsverschil absoluut niet zien aankomen.

In de eerste helft was Ajax heer en meester, met een 2-0 ruststand tot gevolg. Martino wist niet wat hij zag. 'Het verschil met Ajax was enorm in de eerste helft. Die ploeg was toen veel beter', aldus de coach van Barça. 'We waren passief en ons tempo lag te laag. Het was niet zo dat een speler niet presteerde. Het hele elftal was ondermaats.'

Na rust veranderde het spelbeeld volledig, na de rode kaart van Joël Veltman voor het veroorzaken van een strafschop die door Xavi benut werd. Verder dan de aansluitingstreffer kwam Barcelona echter niet. 'Het is belangrijk dat we gaan praten over wat er is gebeurd', vervolgde de aangeslagen Martino.

'Misschien dat het in de hoofden van mijn spelers meespeelde dat we al geplaatst zijn voor de volgende ronde. Ajax speelde voor zijn laatste kans en wilde ten koste van alles winnen, wij misschien niet. Het is hoe dan ook belangrijk dat we hier van leren', sloot de oefenmeester af.

Xavi nam na de wedstrijd de tijd om Ajax te complimenteren. 'Het team speelde een fantastische eerste helft.' Gerard Piqué (foto rechts) liet zich tegenover Sport1 ook lovend uit over de Amsterdammers. 'Voor rust waren ze echt geweldig. In de tweede helft hadden we de kans om gelijk te spelen, maar we waren niet goed genoeg voor ons doen. Het lukte ons niet om het spel te spelen dat we gewend zijn en Ajax heeft verdiend gewonnen.'