Martial is plek bij Frankrijk kwijt: 'Verwacht meer van hem'

Reacties

Een opvallende naam die ontbreekt in de selectie van Frankrijk is die van Anthony Martial. Bondscoach Didier Deschamps heeft de aanvaller van Manchester United niet opgeroepen voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Zweden en de oefeninterland tegen Ivoorkust.

Martial is plek bij Frankrijk kwijt: 'Verwacht meer van hem'

Volgens Deschamps presteert Martial niet goed genoeg bij Manchester United om in aanmerking te komen voor het nationale elftal. 'José Mourinho en ik verwachten meer van hem. Het is aan hem om zijn vorm terug te vinden', gaf Deschamps als verklaring op zijn persconferentie. Martial viel in oktober nog in tegen het Nederlands elftal toen Frankrijk met 0-1 won, maar kwam bij United niet verder dan enkele invalbeurten waarin hij één keer scoorde.

Middenvelder Adrien Rabiot van Paris Saint-Germain zit voor het eerst bij de Franse selectie en ook voor Kingsley Coman van Bayern München is een plekje vrij. Routinier André-Pierre Gignac is buiten de selectie gelaten, net als Karim Benzema. De spits van Real Madrid is lang verbannen vanwege zijn rol in een seksschandaal. Deschamps ziet blijkbaar nog geen reden om Benzema op te roepen.

Frankrijk speelt op 11 november tegen Zweden. De twee landen staan samen bovenaan in Groep A. Nederland staat derde met vier punten en neemt het op tegen Luxemburg.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.