Deschamps zet Pogba op scherp voor duel met Oranje

Bondscoach Didier Deschamps van Frankrijk kraakte vrijdagavond na de 4-1 overwinning op Bulgarije in de WK-kwalificatie stevige noten aan het adres van Paul Pogba. Antoine Griezmann nam de duurste speler aller tijden juist in bescherming.

'Eigenlijk houd ik er niet van om er één speler uit te lichten', stak Deschamps van wal op de persconferentie. 'Paul deed goede, maar ook slechte dingen. Hij kan en moet het beter doen, Paul realiseert zich dat ook. Misschien komt hij op een andere positie iets beter uit de verf, als hij meer het spel naar zich toe kan trekken.'

Antoine Griezmann, die de Fransen samen met Kévin Gameiro op sleeptouw nam tegen Bulgarije, nam het op voor Pogba. 'We moeten hem steunen. Hij geeft alles. Ik denk dat hij moet wennen, omdat wij bij de nationale ploeg anders spelen dan Juventus vorig seizoen deed en Manchester United nu doet.' Volgens Griezmann moet Pogba niet te veel hooi op zijn vork nemen. 'Hij dient te spelen in dienst van het team. We verwachten niet dat hij van vijftig meter afstand doelpunten maakt.'

Frankrijk kwam vrijdag in de zesde minuut verrassend op achterstand door een strafschop van Mihail Aleksandrov. 'Gelukkig bleven we rustig', meldde Deschamps. 'We hielden de controle en waren heel effectief. In de eerste helft ondernamen we drie doelpogingen en scoorden we drie keer. Toch waren we na de hervatting beter. Voor rust overleefden we enkele hachelijke momenten, terwijl we in de tweede helft veel meer domineerden. Ik was onder de indruk van het samenspel tussen Griezmann en Gameiro.'

Maandagavond vervolgt de wereldkampioen van 1998 de WK-voorronde met een uitwedstrijd tegen het Nederlands elftal. 'We gaan met hetzelfde idee dat duel in: we willen winnen.'