Deschamps vindt dat Frankrijk eerder had moeten scoren

Didier Deschamps vindt dat er weinig valt af te dingen op de 0-1 zege die Frankrijk maandagavond boekte op Nederland in de WK-kwalificatie. De bondscoach sprak van een geslaagde interlandperiode voor Les Bleus.

'Dit is een heel belangrijke overwinning', meldde de bondscoach van Frankrijk na afloop in gesprek met televisiezender TF1.

'Ik vond het ook verdiend. Misschien hadden we ook al eerder de score kunnen openen. Na rust hadden we iets minder balbezit, maar kwamen we er wel enkele keren gevaarlijk uit.'

Vrijdagavond zette Frankrijk reeds Bulgarije opzij (4-1), waardoor de wereldkampioen van 1998 voorlopig samen met Zweden de regie voert in Groep A. 'Dit waren twee heel belangrijke zeges, zeker die van vanavond. We staan nu bovenaan en zullen alles in het werk stellen om die plek te behouden. Als we zo solide blijven verdedigen en zoveel kansen blijven creëren, zit dat er ook zeker in.'

Deschamps werd niet gevraagd naar het mogelijke penaltymoment voor Oranje in de 41ste minuut. Zijn collega Danny Blind vindt dat Nederland een strafschop verdiende nadat Vincent Janssen de bal tegen de arm van Laurent Koscielny schoot. De verdediger zelf deelt deze visie niet. 'Het was geen penalty', sprak de Arsenal-speler tegen Canal +. Koscielny was vooral te spreken over het optreden van zijn ploeg in de eerste helft. 'Na rust werd het meer een gevecht. We bleven echter rustig.'

Frankrijk vervolgt de WK-kwalificatiereeks op 11 november met een thuiswedstrijd tegen Zweden, dat maandag met 3-0 won van Bulgarije.