Marseille zet trainer Míchel op straat

Reacties

Karim Rekik krijgt voor de tweede keer dit seizoen een nieuwe trainer bij Olympique Marseille. Míchel wordt na de dramatische resultaten de laan uit gestuurd.

Marseille zet trainer Míchel op straat

Na één speelronde hield Marcelo Bielsa het al voor gezien bij L'OM, waarna het onder zijn Spaanse opvolger helemaal van kwaad tot erger ging in de Zuid-Franse stad. Al veertien (!) thuisduels wacht het publiek in Stade Vélodrome op een zege in de Ligue 1. Alleen in uitduels presteert het elftal nog als een topclub.

Maar ook daar is intussen een eind aan gekomen. De nederlaag dit weekend tegen AS Monaco (2-1) betekende het tiende competitieduel op rij zonder overwinning. Met nog maar een voorsprong van zes punten op Gazélec Ajaccio komt nu zelfs de rode streep in zicht.

Voor Marseille dreigt in elk geval de laagste klassering sinds de Ligue 1 in het seizoen 2002/03 werd uitgebreid naar twintig teams. Sindsdien eindigde de club nooit lager dan de tiende plaats. De laagste klassering van deze eeuw dateert van het seizoen 2000/01, toen eindigde Marseille als vijftiende.

In de Ligue 1 is alles reddeloos verloren voor nummer vijftien Marseille, maar via het bekertoernooi kunnen Rekik en consorten zich nog voor Europees voetbal plaatsen. Zondag wacht tweedeklasser Sochaux (uit) in de halve finale. Assistent Franck Passi neemt nu de honneurs waar. Basile Boli, namens de club de maker van de winnende treffer in de Champions League-finale van 1993 tegen AC Milan (1-0), staat hem bij.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.