Rampjaar Marseille en Rekik bereikt nieuw dieptepunt

Reacties

Olympique Marseille blijft maar verliezen in de Ligue 1. Als l'OM zich niet snel herpakt, maken Karim Rekik en consorten binnenkort kennis met het degradatiespook.

Rampjaar Marseille en Rekik bereikt nieuw dieptepunt

Met Rekik in de basis verloor Marseille zaterdag met 2-1 van AS Monaco. Het is voor de tiende wedstrijd op rij dat Marseille niet tot winnen komt. L'OM is daardoor nu afgezakt naar de vijftiende plaats van de ranglijst.

Met zes punten voorsprong op de degradatiezone lijkt afdaling naar de Ligue 2 alleen denkbaar als Marseille geen enkel punt meer pakt. Het d-woord is echter niet langer taboe in de Zuid-Franse stad. Al is het maar vanwege supporters, die met galgenhumorvooruitblikken op de eerste stadsderby aller tijden tegen Consolat Marseille, een voormalige amateurclub die nu tweede staat op het derde niveau.

Voor Marseille dreigt in elk geval de laagste klassering sinds de Ligue 1 in het seizoen 2002/03 werd uitgebreid naar twintig teams. Sindsdien eindigde l'OM nooit lager dan de tiende plaats. Dat was in het seizoen 2011/12. De laagste klassering van deze eeuw dateert van het seizoen 2000/01, toen eindigde de club vijftiende.

In de Ligue 1 is alles reddeloos verloren voor Marseille, dat niets meer kan doen dan nog een paar punten sprokkelen om lijfsbehoud veilig te stellen. Via het bekertoernooi kunnen Rekik en consorten zich nog voor Europees voetbal plaatsen. Zondag wacht Sochaux in de halve finale. Het is voor Marseille het enige lichtpuntje in een inktzwart jaar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.