'Huisvrouw' zet roemrucht Marseille te koop

Reacties

Olympique Marseille is te koop. De door de eigen achterban flink bekritiseerde eigenares Margarita Louis-Dreyfus heeft dat aangekondigd met een open brief in de Franse pers.

'Huisvrouw' zet roemrucht Marseille te koop

De weduwe van de in 2009 overleden Robert Louis-Dreyfus stelt de roemruchte Franse club te gaan verkopen. De vrouw van de voormalig eigenaar, die de club in 1997 in handen kreeg, stelt daarbij dat het bedrag dat haar opvolger neerlegt ondanks de vele investeringen die haar man deed niet het belangrijkste is. 'Het gaat om het belang van de club, er moet aan de lange termijn gedacht worden.'

Marseille is in Frankrijk bezig aan een seizoen dat op geen enkele wijze recht doen aan de grandeur van de club. De negenvoudig landskampioen, waar Karim Rekik onder contract staat, bezet de veertiende plek en moet zich nog flink zorgen maken om degradatie.

Of de beslissing van de Zwitserse zakenvrouw verband heeft met afgelopen wedstrijd is niet duidelijk, maar dat zou zomaar kunnen. Toen maakten de fans van Marseille in duidelijke bewoordingen duidelijk hoe ze over de eigenares denken. 'Margarita, ga je met je echte werk bezighouden: huisvrouw!', viel er te lezen op een spandoek. Enkele dagen later is de Champions League-winnaar van 1993 dus te koop gezet.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.