Rekik is mikpunt van kritiek in eerste seizoen bij Marseille

Karim Rekik (21) had zich een ander debuut-seizoen bij Olympique Marseille voorgesteld. Door verschillende ongelukkige momenten, waaronder een rode kaart en twee eigen goals, is de voormalige PSV-verdediger niet altijd zeker van zijn plaats en al tijden het mikpunt van kritiek.

Rekik is mikpunt van kritiek in eerste seizoen bij Marseille

‘Karim Rekik wie? Moeilijk voor te stellen dat deze speler is gespot door de scouts van Manchester City, geliefd door de fans van PSV…’ De gerenommeerde krant La Provence was vorige week dodelijk in haar commentaar. Olympique Marseille verloor het duel bij SC Bastia met 2-1. Ingeleid door het eigen doelpunt van Rekik, die ook voorafgaand aan de tweede tegengoal weinig gelukkig was met een verloren lijfaanlijfduel rond de middenlijn. Waardoor de gewezen Franse grootmacht de resterende competitieduels zelfs nog moet oppassen voor degradatie.

‘Rekik beleeft een heel moeilijk seizoen’, erkent Wilbert Suvrijn, voormalig Oranje-international en prof van onder meer Montpellier. ‘Maar dan moet je in dat oordeel wel meenemen dat Olympique Marseille een heel gecompliceerde club is, waar het nóóit echt rustig is. Dit seizoenbegon al heel chaotisch door het vertrek van trainer Marcelo Bielsa na één speelronde. Maar Rekik is niet de enige die stroef draait. Al heb ik het idee dat de buitenwacht op hem ietsjeskritischer is.

Bekijk hier al onze video's