Marseille kan Ajax knock-out toedienen in EL na zwaarbevochten zege

Reacties

Olympique Marseille heeft de koppositie in de Europa League-poule van Ajax weer overgenomen van Brighton & Hove Albion. De Fransen wonnen donderdagavond van AEK Athene en hebben nu zes punten meer dan de Amsterdammers.

Marseille kan Ajax knock-out toedienen in EL na zwaarbevochten zege
© Pro Shots
AEK Athens
AEK Athens
0 - 2
Olympique Marseille
Olympique Marseille

Ajax verloor eerder op de avond thuis van Brighton & Hove Albion (0-2) en staat na vier duels nu laatste met twee punten. De ploeg John van 't Schip zal de laatste twee duels met Marseille (uit) en AEK (thuis) allebei moeten winnen om nog kans te maken op overwintering in de Europa League, anders is de derde plek (Conference League) het hoogst haalbare.

Marseille ligt na de zege in Griekenland op koers voor een plek in de volgende ronde van de Europa League, maar had het wel lastig in Athene. Nadat Chancel Mbemba de score in de eerste helft had geopend uit een corner van Jonathan Clauss, moest doelman Pau López meerdere keren ingrijpen om een doelpunt van AEK te voorkomen.

Via Mijat Gacinovic en voormalig Eredivisie-spelers Nordin Amrabat en Levi García was de Griekse thuisploeg vooral in de tweede helft meerdere keren dicht bij een doelpunt, maar telkens stond López op zijn post. In de slotfase was Vitinha met een schot tegen de paal dicht bij de 0-2 voor Marseille, voordat Ibrahima Sarr het duel na een counter alsnog besliste.

Zo weet Marseille dat het over drie weken de plek in de knock-outfase van de Europa League kan veiligstellen door thuis van Ajax te winnen. De Amsterdammers zullen op hun beurt ook moeten winnen om in leven te blijven. Met een zege zou het onderling resultaat dan ook in het voordeel zijn van Ajax, in de wetenschap dat Marseille nog naar Brighton moet.

Do 30 nov. 2023

UEFA Europa League

Stand Groepsfase Groep B UEFA Europa League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Brighton & Hove Albion
6
4
1
1
10-5
+5
13
2
Olympique Marseille
6
3
2
1
14-10
+4
11
3
Ajax
6
1
2
3
10-13
-3
5
4
AEK Athens
6
1
1
4
6-12
-6
4
* Actueel tot en met 6 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Olympique Marseille
Meer over Olympique Marseille
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.