Mark Uth, een bewonderenswaardig eerlijke goaltjesdief

Reacties

Voetbal International kiest na elke speelronde in de Eredivisie de Speler van de Week. Voor de zestiende speelronde is dat Mark Uth, spits van SC Heerenveen.

Mark Uth, een bewonderenswaardig eerlijke goaltjesdief

Zijn eerlijkheid was bewonderingswaardig, na afloop van de door SC Heerenveen simpel gewonnen uitwedstrijd tegen NAC Breda (0-2). Mark Uth (23) had zojuist twee maal gescoord in het Rat Verlegh Stadion.

Toch gingen de eerste vragen niet over zijn goals. Nee, de Duitser moest zich verantwoorden voor zijn duikeling in de eerste helft, waarbij doelman Jelle ten Rouwelaar van NAC ontsnapte aan rood en een penalty.

'Het was geen strafschop', biechtte de bij 1. FC Köln II opgeleide en later nog bij Heracles Almelo spelende Uth op. 'Ten Rouwelaar raakte mij niet.  Ik had geen kans meer om de bal te halen. Het enige wat ik kon doen was me laten vallen.' 

Het bleef bij een vrije trap, die - toen nog - geen doelpunt opleverde voor de Friezen. Maar al snel daarna drukte SC Heerenveen het klasseverschil moeiteloos uit in Brabant. En tweemaal was Uth het trefzekere eindpunt. De eerste keer op aangeven van de Friese sneltrein Luciano Slagveer, bij de beslissende tweede goal was Kenny Otigba de man van het geniale passje.

Het betekende drie welkome punten voor Heerenveen, dat de afgelopen acht duels geen zege meer had behaald.  En een stap in de goede richting op weg naar de laatste competitiewedstrijd van 2014, vrijdag tegen ADO Den Haag.

Coach Dwight Lodeweges had de Friese aanhang immers zes punten beloofd, om na de jaarwisseling zicht te houden op de gestelde missie: eindigen in de subtop.  Een 'prijsje' heeft SC Heerenveen alvast binnen.  Met elf goals gaat Mark Uth voorlopig mede aan kop van het topscorersklassement in de Eredivisie. Dat belooft wat voor vrijdag, als rivaal Michiel Kramer op bezoek komt in het Abe Lenstra Stadion...

Bekijk hier het Gillette Pro Klassement met alle beoordelingen van de Eredivisie-spelers
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.