Uth geeft schwalbe op rand strafschopgebied toe

Reacties

Mark Uth is mede door zijn twee goals bij NAC de gedeelde topscorer van de Eredivisie, maar de Duitse spits van SC Heerenveen baarde ook na afloop opzien. De spits gaf toe dat hij zich liet vallen, hetgeen NAC-goalie Jelle ten Rouwelaar een gele kaart en bijna een strafschop tegen opleverde.

Uth geeft schwalbe op rand strafschopgebied toe

'Nee, het was geen penalty', antwoordde Uth desgevraagd voordat hij openhartig vervolgde bij FOX Sports:  'Hij raakte mij niet. Ik had geen kans meer om de bal te halen, dus liet ik me vallen. Ik was er klaar voor om de penalty binnen te schieten', verwees hij naar de consternatie die ontstond omdat arbiter Jeroen Manschot zijn aanvankelijke beslissing tot een vrije trap leek te herzien door toch naar de stip te wijzen. Uiteindelijk kwam het niet zo ver en werd het toch een vrije schop.

Uth was in Breda de maker van de enige twee goals, waardoor hij nu met elf treffers samen met Michiel Kramer van ADO Den Haag bovenaan de topschutterslijst staat. 'Het was belangrijk om drie punten te pakken. Die reeks van acht duels zonder zege gingen natuurlijk wel bij ons in de koppies zitten. Hoeveel goals ik dit seizoen nog ga maken? Geen idee, ik kijk van wedstrijd naar wedstrijd.'

Opgelucht
Heerenveen-coach Dwight Lodeweges was eveneens opgelucht. 'Ik vind het wel heel mooi dat we deze wedstrijd gewonnen hebben. Dit was ook volledig terecht. Dus wat dat betreft ben ik zeker opgelucht. We hebben volgens mij heel aardig gespeeld en hadden er zelfs meer kunnen maken. Dit geeft weer rust en vertrouwen. Nu moeten we nog één keer vlammen voor de winterstop', keek hij vooruit naar de laatste wedstrijd van 2014 voor de Friezen: ADO-thuis.

Tot slot ging de coach van de Friezen in op de transferperiode. Na middenvelder Simon Thern hoopt hij op meer versterking. 'We hopen dat het hier niet bij blijft, er mag zeker nog wel wat bij.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.