Heerenveen bezweert minicrisis tijdens Avondje NAC

Reacties

SC Heerenveen heeft zaterdag een einde gemaakt aan een reeks van acht competitieduels zonder zege. In Breda werd door twee goals van Mark Uth nog maar eens bewezen dat het Avondje NAC tegenstanders geenszins meer doet bibberen: 0-2.

Heerenveen bezweert minicrisis tijdens Avondje NAC

Al in de beginfase werden de intenties van de Friezen duidelijk. Middenvelder Joey van den Berg knalde de bal van afstand tegen de lat. Nadat ook NAC zich enkele malen aanvallend had gemeld, ontstond er consternatie toen Jelle ten Rouwelaar Heerenveen-spits Mark Uth enkele centimeters buiten het zestienmetergebied neerhaalde. De goalie protesteerde, maar mocht niet klagen dat arbiter Jeroen Manschot hem slechts geel gaf. Even leek Manschot vervolgens zijn beslissing te herzien door toch een strafschop te geven, maar na overleg met zijn assistent bleef hij bij zijn eerste besluit. Omdat de vrije trap niets opleverde, kon het thuispubliek opgelucht ademhalen.

Jelle ten Rouwelaar protesteert, maar mag niet klagen met een gele kaart. Rechts de gevierde man bij de Friezen: Mark Uth.
Jelle ten Rouwelaar protesteert, maar mag niet klagen met een gele kaart. Rechts de gevierde man bij de Friezen: Mark Uth.

Dat was vijf minuten later wel anders. Luciano Slagveer kreeg alle tijd om een voorzet te geven en bezorgde de bal zo bij Mark Uth. De Duitser hoefde de bal op de doellijn alleen nog maar binnen te tikken. Kort daarna was de clubtopscorer dicht bij zijn tweede goal, maar kroop NAC door het oog van de naald.

Na rust besliste diezelfde Uth na ruim een uur de wedstrijd. Hij werd weggestuurd en verschafte zichzelf met een even knappe als effectieve kapbeweging de tijd en ruimte om binnen te schuiven. Met zijn elfde competitiegoal van het seizoen is de aanvaller niet alleen naast Michiel Kramer (ADO) aan kop van het topschuttersklassement gekomen, maar bewijst hij ook zijn waarde voor de Friezen. Zeven van de laatste acht goals van Heerenveen nam hij voor zijn rekening.

NAC probeerde het vervolgens nog wel, maar kon de negende verliespartij van het seizoen niet meer voorkomen. Zo vergat de coach van Eric Hellemons de zege bij SC Cambuur van vorige week een vervolg te geven. De nummer zeventien van de Eredivisie presteert vooral in eigen huis uitermate teleurstellend. Van de acht thuisduels werd er maar eentje gewonnen en al vier verloren.

Heerenveen is door de zeer welkome zege weer te vinden in het linkerrijtje, al kunnen de resultaten in het vervolg van de zestiende speelronde de Friezen weer iets naar onderen drukken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.