Marcelo: 'Toch kijk ik terug op drie mooie PSV-seizoenen'

Van de top van de Eredivisie naar de middenmoot van de Bundesliga. Marcelo ziet zijn transfer van PSV naar Hannover 96 als een goede stap in zijn carrière.

Marcelo: 'Toch kijk ik terug op drie mooie PSV-seizoenen'

'Na drie jaren Nederland en twee seizoenen in Polen bij Wisla Kraków ben ik klaar voor de Bundesliga', reageert de Braziliaanse verdediger, die in Hannover heeft getekend tot medio 2017. De nummer negen vorig seizoen won gisteren tijdens de eerste speelronde met 2-0 van VfL Wolfsburg.

'Vanaf het moment dat ik als jeugdspeler van Santos een toernooi in Duitsland speelde, was ik al onder de indruk van de stadions en sfeer. En momenteel is de Bundesliga een van de sterkste competities van de wereld', vervolgt de verdediger in gesprek met Voetbal International.

Bij PSV kon Marcelo na de komst van de centrale verdedigers Jeffrey Bruma en Karim Rekik niet meer rekenen op een basisplaats. De Braziliaan zat de eerste drie officiële duels van dit seizoen nog wel op de bank; tijdens de return tegen SV Zulte Waregem kreeg hij zelfs nog speeltijd.

'Toch kijk ik terug op drie mooie seizoenen bij PSV. Ik heb er twee titels gewonnen (KNVB-beker en Johan Cruijff Schaal in 2012, red.) en heb veel vrienden gemaakt. Maar nu ga ik er alles aan doen om met Hannover 96 goede resultaten te halen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen