Hannover 96 verlost Marcelo van zijn bijrol in Eindhoven

Marcelo vervolgt zijn loopbaan bij Hannover 96. PSV laat weten dat de 26-jarige Braziliaanse verdediger een vierjarig contract ondertekent bij de club uit de Bundesliga, die eerder interesse toonde in Douglas.

Hannover 96 verlost Marcelo van zijn bijrol in Eindhoven

'Voor Marcelo is dit een mooie kans om in de Bundesliga te spelen', reageert technisch manager Marcel Brands op de PSV-website. 'Door de nieuwe situatie was Marcelo, die de afgelopen twee jaar alles gespeeld heeft en een prima jongen in de groep is, niet langer eerste keus. PSV heeft daarom de beslissing genomen mee te werken aan een transfer, onder goede voorwaarden.'

PSV ontvangt 2,75 miljoen euro voor de verdediger, hetzelfde bedrag dat is betaald aan zijn vorige werkgever Wisla Krakow. Sinds Marcelo in 2010 werd overgenomen van de Poolse club, wist hij nooit zijn belofte waar te maken in Eindhoven. Dit seizoen kiest trainer Phillip Cocu voor Jeffrey Bruma en Karim Rekik centraal in de verdediging waardoor er voor Marcelo weinig perspectief op speeltijd was.

Eerder deze transferperiode hoopte Hannover 96 Douglas transfervrij over te nemen van FC Twente, maar de eveneens in Brazilië geboren verdediger wist geen akkoord te bereiken en verkaste naar Dinamo Moskou.

Bekijk hier al onze video's