Manchester United slijt overbodig geworden Mourinho-aankoop in Turkije

Reacties

Eric Bailly trekt de deur bij Manchester United na zeven jaar definitief achter zich dicht. Besiktas heeft de 29-jarige verdediger van zijn bijrol op Old Tafford verlost.

Manchester United slijt overbodig geworden Mourinho-aankoop in Turkije
© Pro Shots

Bailly was in de zomer van 2016 een van de drie eerste aankopen (de anderen waren Henrikh Mkhitaryan en Paul Pogba) onder José Mourinho, die toen net de ontslagen Louis van Gaal was opgevolgd. Mede door blessures groeide de Ivoriaanse mandekker na zijn transfer van Villarreal nooit uit tot vaste waarde in de achterhoede.

Na de komst van manager Erik ten Hag was de rol van Bailly echt uitgespeeld. Afgelopen zomer verhuurde United hem aan Olympique Marseille en nu heeft de club met Besiktas een akkoord bereikt over de overstap van de 49-voudig international van Ivoorkust. In Istanbul ligt naar verluidt een eenjarig contract klaar voor Bailly.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bailly is na de aan Fenerbahçe verkochte Fred al de tweede speler die United deze zomer slijt in Turkije. De transfermarkt is daar nog open t/m 15 september, waardoor de Süper Lig na het verstrijken van de West-Europese transferdeadline een welkome uitweg biedt voor overbodige spelers. Bij Besiktas treft Bailly onder anderen Alex Oxlade-Chamberlain.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer E. Bailly
Meer over E. Bailly
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.