Bailly heeft na verscheurd contract razendsnel nieuwe club gevonden

Reacties

Eric Bailly is na zijn vertrek uit Turkije nog geen 24 uur werkloos gebleven. De verdediger heeft, zoals al verwacht werd, een terugkeer naar Villarreal afgerond.

Bailly heeft na verscheurd contract razendsnel nieuwe club gevonden
© Pro Shots

Vrijdag maakte Besiktas bekend dat het contract van de 29-jarige Bailly, die eerder al uit de selectie was gezet, was ontbonden. De verdediger speelde pas sinds dit seizoen voor Besiktas en kwam tot vijf competitieduels en drie wedstrijden in de Conference League. Spaanse media konden na het Turkse statement al melden dat een terugkeer naar Villarreal in de maak was.

Zaterdag is deze deal afgerond. Bailly heeft voor anderhalf jaar getekend bij Villarreal, waar hij gaat beginnen aan zijn tweede periode. De Ivoriaan stond eerder tussen januari 2015 en de zomer van 2016 onder contract Estadio de la Cerámica. Daar verdiende Bailly een droomtransfer naar Manchester United, dat een kleine veertig miljoen euro over had voor zijn komst.

Op Old Trafford kwam Bailly niet uit de verf. Hij speelde in zes jaar tijd 113 officiële wedstrijden voor Manchester United, maar werd nooit onomstreden. Vorig seizoen werd Bailly al verhuurd aan Olympique Marseille en afgelopen zomer vertrok hij naar Besiktas. Nu keert de verdediger terug naar de club waar hij zijn beste periode kende.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.