Man Utd biedt Ferdinand geen nieuw contract aan

Reacties

Na een dienstverband van twaalf jaar vertrekt Rio Ferdinand bij Manchester United. De Engelse topclub, waar Louis van Gaal waarschijnlijk de nieuwe trainer van wordt, biedt de centrumverdediger geen nieuw contract aan.

Man Utd biedt Ferdinand geen nieuw contract aan

Dat nieuws komt niet als een verrassing, want Ferdinand (35) vervulde dit seizoen, mede door blessureleed, een bijzonder kleine rol bij United. Hij stond slechts twaalf van de 38 competitiewedstrijden in de basis.

United nam Ferdinand in 2002 voor liefst 46 miljoen euro over van rivaal Leeds United. Op Old Trafford ontwikkelde Ferdinand zich tot een van de beste centrumverdedigers van Europa. Hij werd met United zes keer landskampioen en won eenmaal de Champions League. Daarnaast speelde hij 77 interlands voor de Engelse nationale ploeg; zijn laatste optreden voor The Three Lions dateert van 2012.

Het vertrek van Ferdinand houdt in dat United op zoek moet naar een volledig nieuw verdedigingscentrum. Nemanja Vidic stapt na dit seizoen namelijk transfervrij over naar Internazionale.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.