Kwetsbare Ferdinand wederom in de lappenmand bij United

Reacties

De blessureproblemen bij Manchester United blijven aanhouden. De geplaagde grootmacht kan in ieder geval twee weken geen beroep doen op Rio Ferdinand, die met een knieblessure kampt.

Kwetsbare Ferdinand wederom in de lappenmand bij United

Ferdinand (35) liep de blessure zondag op in het met 2-1 verloren duel om de FA Cup met Swansea City. De mandekker moest zich een kwartier voor tijd laten vervangen door Fabio, die tot overmaat van ramp kort daarna rood kreeg voor een gevaarlijke tackle. Door de kniekwetsuur mist Ferdinand het League Cup-duel met Sunderland van dinsdagavond en de competitiewedstrijden tegen Swansea en Chelsea van 11 en 19 januari.

Ferdinand kampt al het gehele seizoen met fysieke ongemakken en kwam daardoor pas in zeven van de twintig competitieduels die United speelde in actie. De kans dat United zijn na dit seizoen aflopende contract verlengt, is dan ook klein.

Voor manager David Moyes komt de absentie van Ferdinand zeer ongelegen. Hij kan nog steeds niet beschikken over Phil Jones, terwijl hij bijzonder voorzichtig moet zijn met het inzetten van de fysiek kwetsbare Nemanja Vidic. De afgelopen weken vormden Jonny Evans en Chris Smalling daarom meestal het centrale duo van The Red Devils, maar zij lieten allesbehalve een overtuigende indruk achter. In twintig competitieduels incasseerde het als zevende geplaatste United al 24 doelpunten. Slechts een club van de eerste zeven (Tottenham Hotspur, 25) kreeg meer doelpunten tegen.

Moet Manchester United de transfermarkt op om zijn defensie te versterken? Geef hieronder je visie op de problemen van de ploeg van Moyes.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.