Moyes: 'Lies op dit moment nog probleem bij Van Persie'

Robin van Persie is nog een vraagteken voor het vervolg van Manchester United in de Champions League. Manager David Moyes houdt rekening met een langere absentie.

Moyes: 'Lies op dit moment nog probleem bij Van Persie'

Moyes weigerde het puntenverlies bij Cardiff City (2-2) af te wentelen op de lange absentielijst, waarop Van Persie een van de voornaamste afwezigen was. 'Dat mag nooit een excuus zijn, we hadden genoeg kwaliteit op het veld om te winnen. Maar helaas gooiden we het in de laatste minuut weg.'

Het ontbreken van Van Persie bleek zondag een gemis in het Millennium Stadium, waar Manchester United in de slotfase een 2-1 voorsprong uit handen gaf. De vraag is of de aanvaller woensdag in de Champions League tegen Bayer Leverkusen van de partij kan zijn.

De Oranje-international liet eerder vanwege lies- en teenklachten de oefeninterlands tegen Japan en Colombia schieten. De Nederlander, die niet langer wilde spelen met pijnstillers en injecties, staat mogelijk langer aan de kant.

'De lies is op dit moment nog het probleem bij Robin, met zijn teenblessure gaat het al veel beter', aldus Moyes. 'We hopen hem net als Nemanja Vidic zo snel mogelijk terug te hebben. Ik hoop dat ze inzetbaar zijn woensdag, maar ik kan daar geen definitief antwoord op geven.'

Manchester United kan zich woensdag plaatsen voor de volgende ronde in de Champions League. Een overwinning op Bayer Leverkusen geeft zekerheid, al kan ook een remise volstaan voor kwalificatie, hetgeen mede afhankelijk is van het resultaat bij de andere wedstrijd in groep A tussen Shakhtar Donetsk en Real Sociedad. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen