Hoofdrol Rooney bij Van Persie-loos Manchester United

Bij absentie van Robin van Persie – hij bleef aan de kant vanwege lies- en teenklachten – heeft Wayne Rooney bij Cardiff City (2-2) een hoofdrol gespeeld bij Manchester United.

Rooney mocht van geluk spreken dat hij die rol kon spelen, want vroeg in de wedstrijd ontsnapte hij aan een uitsluiting. Scheidsrechter Neil Swarbrick spaarde de spits in de achtste minuut met een gele kaart als straf voor het schoppen van Jordon Mutch.

Deze sanctie bood Rooney de gelegenheid zich te onderscheiden in het Millennium Stadium. Na een kwartier stond hij aan het einde van een aanval die werd ingeleid door balverlies van Michael Turner. Via Antonio Valencia en Javier Hernandez kwam de bal bij de Engels international, die draaide en de score opende.

Op slag van rust kon Rooney opnieuw felicitaties in ontvangst nemen. Dit keer als aangever, want uit zijn corner kopte Patrice Evra raak. Cardiff-verdediger Andrew Taylor kon op de doellijn onvoldoende redding brengen.

Dankzij de treffer van de Franse linksback kwam Manchester United opnieuw aan de leiding. Fraizer Campbell had na ruim een half uur tegen zijn oude club de 1-1 gemaakt. Cardiff City leek in de tweede helft niet bij machte opnieuw een achterstand weg te werken.

De ploeg van manager Malky MacKay kon de defensie van Manchester United immers niet echt verontrusten. Maar in blessuretijd viel dan toch de gelijkmaker. Bo-Kyung Kim bracht met een kopbal de 2-2 op het scorebord. En doordat Rooney daarna na een weergaloze pass van Ryan Giggs de kans op de 2-3 onbenut liet, was de treffer van de Zuid-Koreaan voor Cardiff genoeg voor een punt.

Door het gelijkspel zakte Manchester United naar de zesde plaats, met een achterstand van zeven punten op koploper Arsenal. Cardiff City blijft ondanks het punt in de gevarenzone.