Malmö FF vraagt aandacht voor personele problemen

Reacties

De Europese voetbalbond moet kijken naar de bijzondere problemen voor clubs als Malmö FF. De Zweedse vertegenwoordiger in de Champions League voorziet namelijk grote personele gevolgen doordat de UEFA-reglementen geen rekening houden met de Scandinavische seizoenen.

Malmö FF vraagt aandacht voor personele problemen

Malmö FF staat laatste in Groep A van de Champions League, maar heeft met een achterstand van drie punten op nummer twee Olympiakos Piraeus nog wel zicht op een plaats in de knock-outfase. Mocht de Zweedse club daadwerkelijk de poulefase overleven, dan wachten er flink personele problemen.

De Zweedse competitie volgt het kalenderjaar, waardoor ook de contracten van de spelers tot en met 31 december lopen. En daarin schuilt het probleem voor Malmö FF, dat per 1 januari sowieso van de 25-koppige selectie vier voetballers ziet vertrekken met aflopende verbintenissen. Naast de stoppende Matías Concha zijn dat Ricardinho, Markus Halsti (op foto in duel met Juventus-spits Fernando Llorente) en Simon Thern.

De UEFA-reglementen schrijven echter voor dat er maximaal drie nieuwe spelers mogen worden ingeschreven voor de volgende fase van de Champions League, en dat vóór 3 februari. De Zweedse transfermarkt loopt tot maart.  

Volgens technisch directeur Daniel Andersson moet de UEFA zich buigen over situaties als die van Malmö FF, dat mogelijk ook meer voetballers ziet vertrekken tegen een afkoopsom. 'We lopen het risico dat we naar Barcelona moeten in de Champions League met tien man en jeugdspelers', schetst Andersson in Zweedse media met een denkbeeldig voorbeeld het probleem van zijn club. Malmö vervolgt woensdag zijn Europese avontuur met de thuiswedstrijd tegen Juventus.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.