Groep A: Juve nog in de race, Atlético alleen aan kop

Reacties

Juventus heeft ondanks een knappe comeback verzuimd Olympiakos Piraeus van de tweede plaats in Groep A van de Champions League te stoten. Arturo Vidal liet in de extra tijd een buitenkans onbenut. Atlético Madrid pakte op bezoek bij Malmö FF de koppositie.

Groep A: Juve nog in de race, Atlético alleen aan kop

Juventus – Olympiakos Piraeus 3-2
Zo dominant als Juventus de laatste drie seizoenen was in de Serie A, zo moeizaam presteert het in de Champions League. Tijdens de vorige editie vloog de Italiaanse kampioen van de laatste drie jaren er al in de groepsfase uit en dat dreigde ook nu weer te gebeuren na nederlagen tegen Atlético Madrid (0-1) en Olympiakos Piraeus (0-1).

Een zege op de Grieken, met Ibrahim Afellay als basisspeler, was voor De Oude Dame daarom cruciaal. Nadat een schitterende vrije trap van Andrea Pirlo (foto) ongedaan was gemaakt door rake kopballen van Alberto Botía en Delvin Ndinga, leek het er na een uur sterk op dat de ploeg van trainer Massimiliano Allegri een negatief clubrecord zou vestigen door voor de derde keer op rij te verliezen in de Champions League.

Olympiakos Piraeus kon nog lachen toen Alberto Botía na 24 minuten gelijk maakte. Links is Ibrahim Afellay te zien.
Olympiakos Piraeus kon nog lachen toen Alberto Botía na 24 minuten gelijk maakte. Links is Ibrahim Afellay te zien.

Zo ver kwam het niet. Juist toen Ndinga het vonnis van Juve leek te tekenen, sloeg het noodlot voor Olympiakos toe. Een eigen doelpunt van doelman Roberto, die de bal via Botía, Llorente, de paal en hemzelf in het doel zag belanden, luidde de comeback van Juventus in. En die kreeg een minuut later al gestalte dankzij een kiezelhard schot van Paul Pogba.

Juventus maakte daarna nog jacht op de vierde treffer om het onderlinge resultaat in Italiaans voordeel te beslechten. Omdat het dankzij een gemiste strafschop van Vidal (via Roberto en de lat) in de extra tijd bij 3-2 bleef, is Olympiakos op basis van de in Noord-Italië gemaakte uitgoals de nummer twee in Groep A. Juventus zal in de laatste twee duels dus méér punten moeten behalen dan de kampioen van Griekenland.

Malmö FF – Atlético Madrid 0-2
Atlético gaat na het resultaat in Turijn alleen aan kop in Groep A. De Spanjaarden hadden weliswaar meer moeite met Malmö FF dan twee weken geleden (5-0), maar wonnen dankzij een knappe goal van Koke, die een voorzet van Juanfran met de hak in het Zweedse doel tikte, en een rake knal van Raúl García uiteindelijk vrij eenvoudig.

In de periode na rust drong Malmö echter flink aan. Diego Godín haalde een volley van Anton Tinnerholm echter van de lijn, terwijl ex-Ajacied Markus Rosenberg de paal raakte nadat hij bij zijn eerste poging uit een vrije trap nog in de Madrileense muur had geschoten. Omdat een Zweedse treffer uitbleef, is Malmö nog steeds laatste met drie punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.