'Voor Juve valt of staat alles met wedstrijd tegen Piraeus'

Reacties

Juventus móét morgenavond in de Champions League winnen van Olympiakos Piraeus om zicht op overwintering in het toernooi te houden. Die boodschap verkondigt trainer Massimiliano Allegri.

'Voor Juve valt of staat alles met wedstrijd tegen Piraeus'

Na drie duels staat Juventus derde in Groep A, met pas drie punten. Het is daarom aanhaken of afhaken tegen Olympiakos, dat net als Atlético Madrid al zes punten heeft. 'Onze kansen op kwalificatie staan morgen op het spel', aldus Allegri. 'We móéten gewoon winnen. Heel simpel.'

Winnen van Olympiakos wordt een taaie kluif, want de club van Ibrahim Afellay won in de groepsfase al van zowel Juventus (1-0) als Atlético (3-2). Voortijdige uitschakeling in het miljoenenbal zou bovendien een enorme domper zijn voor De Oude Dame, dat na jaren van dominantie in de Serie A zich nu eindelijk wil manifesteren in Europa.

'Maar we laten ons geen Europa-complex aanpraten. Het heeft geen zin om ons te laten leiden door dat soort gegevens. Juventus heeft het de afgelopen jaren in Europa niet goed gedaan, maar dat betekent niet dat we daaronder gebukt moeten gaan', vervolgt de ex-trainer van AC Milan.

Sleutelwedstrijd
'Alles valt of staat met de wedstrijd van morgen', erkent Claudio Marchisio, middenvelder van Juve. 'Dit wordt nu al onze eerste sleutelwedstrijd van het seizoen, tegen een tegenstander die lastig is te verslaan. Het klopt dat we het vaak lastig hebben in Europa, maar dat geldt voor veel Italiaanse teams. Een belangrijke oorzaak is dat alle tegenstanders in de Serie A hun tactiek tegen ons aanpassen en met tien man verdedigen. Vervolgens komen we in Europa ploegen tegen die zelf het spel willen maken. Dat is een omschakeling die lastig te maken is.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.