Juve wendt minicrisis af met zege in Toscane

Juventus herstelde zich met een 0-2 zege op Empoli van de midweekse nederlaag tegen Genoa. Andrea Pirlo brak de ban voor de club uit Turijn.

Bij een zege op Empoli kon Juventus de koppositie van de Serie A weer alleen in handen nemen, na de 2-0 nederlaag van AS Roma bij Napoli eerder op de dag. Juventus speelde op bezoek bij de promovendus een matige eerste helft en creëerde nauwelijks kansen, een euvel dat De Oude Dame ook al opbrak tegen Genoa (1-0 nederlaag) en Sassuolo (1-1).

Ook na rust had Juventus het moeilijk, maar Andrea Pirlo nam de Turijners bij de hand. Een kwartier na de pauze schoot de middenvelder, die de afgelopen weken met zijn vorm sukkelde, uit een vrije trap voortreffelijk raak. Het was zijn eerste doelpunt van dit seizoen. Tien minuten later nam Juve verder afstand van de thuisclub via een van richting veranderd schot van Álvaro Morata (foto), die in de basis begon omdat Carlos Tévez rust kreeg. Empoli beëindigde het duel met een tiental, doordat Lorenzo Tonelli vlak voor tijd rood kreeg.

Door de overwinning in Toscane is Juventus met 25 punten uit tien duels weer alleenheerser in Italië. Met de zege wenden de Bianconeri bovendien een kleine crisis af. Empoli blijft zeventiende.