Napoli laat tanden zien en verslaat AS Roma

Napoli heeft indruk gemaakt tegen AS Roma: 2-0. De ploeg van trainer Rafa Benítez was veel sterker dan Roma, maar liet na een grotere uitslag neer te zetten.

Napoli begon vol aanvallende intenties aan het duel met Roma en zette de titelkandidaat direct onder druk. Dat leverde al in de derde minuut een treffer op van spits Gonzalo Higuaín, via een spectaculaire halve omhaal. Vervolgens liet Napoli in de eerste helft na om meer goals te maken. José Callejón en Marek Hamsik raakten de lat, terwijl ook Higuaín twee goede kansen om zeep hielp.

Na rust kwam Roma wat beter in de wedstrijd, maar dat leverde nauwelijks kansen op  voor de bezoekers. Slechts Alessandro Florenzi kreeg een goede mogelijkheid, maar hij schoof de bal uit kansrijke positie naast het doel. Via de counter kreeg Napoli een grote kans de wedstrijd te beslissen, maar dit keer was Radja Nainggolan een sta-in-de-weg. De Belg haalde de bal van de lijn, nadat Callejón doelman Morgan De Sanctis had verschalkt met een stift.

Vijf minuten voor tijd was het wél raak voor topscorer Callejón, die op aangeven van Higuaín zijn achtste seizoenstreffer maakte. De ploeg van Jonathan De Guzman, die opnieuw bankzitter was, kon de 2-0 zege goed gebruiken. Na een stroeve competitiestart klimt Napoli namelijk naar de derde plaats. Roma blijft tweede staan, maar de Romeinen bieden koploper Juventus de kans om met een uitoverwinning op Empoli zaterdagavond (18.00 uur) een voorsprong van drie punten te nemen.