Sampdoria nieuwe nummer drie Serie A, primeur Di Natale

Tijdens het middagprogramma in de Serie A heeft goaltjesdief Antonio Di Natale weer eens van zich laten horen. In de thuiswedstrijd tegen Genoa scoorde hij al na 23 seconden, hetgeen overigens geen zege opleverde. Sampdoria won wel in eigen huis; van Fiorentina.

Udinese-Genoa 2-4
Di Natale kon 23 seconden na de aftrap al juichen. Op aangeven van Panagiotis Kone maakte hij het snelste Serie A-doelpunt van dit seizoen én zijn 199ste (!) Serie A-goal uit zijn loopbaan.

Een zege zou de razendsnelle treffer niet opleveren. Giovanni Marche en Yago draaiden de achterstand binnen 25 minuten om in een voorsprong voor Genoa. Nog voor rust liet Silvan Widmer de gelijkmaker aantekenen, maar de bezoekers sloegen na rust nog twee keer toe. Alessandor Matri en Juraj Kucka bezorgden Genoa de overwinning en de vijfde plek. Udinese blijft subtopper.

Sampdoria-Fiorentina 3-1
Het dit seizoen uitstekend presterende Sampdoria is door de zege van zondag de nieuwe nummer drie. Halverwege het eerste bedrijf zette Angelo Palombo zijn ploeg op het goede spoor met een rake penalty. Aan de andere kant kreeg Gonzalo Rodriguez de kans eveneens vanaf elf meter raak te schieten, maar hij verzuimde dat. Een dure misser, want vlak voor rust zette Luca Rizzo de marge op twee.

Hoewel Stefan Savic in de 45ste minuut de aansluitingstreffer maakte, besliste Samp  het duel na rust. De goal van Eder bleek niet alleen de 3-1, maar ook de eindstand. Daardoor is Sampdoria derde met negentien punten. AS Roma heeft er drie meer en koploper Juventus beschikt over 25 punten. Fiorentina is middenmoter.