Real Madrid scoort erop los, triest record dreigt voor Juve

Reacties

Dinsdagavond gaat de vierde speelronde in de Champions League van start. Voetbal International brengt acht opvallende feiten over de acht duels in de groepen A tot en met D.

Real Madrid scoort erop los, triest record dreigt voor Juve

● Juventus staat op eigen veld tegenover Olympiakos Piraeus. De Italiaanse grootmacht verloor zijn laatste twee optredens in de Champions League, tegen Atlético Madrid (1-0) en Olympiakos (1-0). Een derde nederlaag op rij zou een nieuw negatief clubrecord in de CL betekenen voor Juve.

● Atlético Madrid, te gast bij Malmö FF, is bezig aan een reeks prima wedstrijden. De ploeg van trainer Diego Simeone won zeven van zijn laatste acht officiële duels en leed in die serie alleen een nederlaag bij Valencia (3-1). Atlético-aanvaller Mario Mandzukic kwam in vier van zijn laatste vijf duels tot scoren.

● Anderlecht gaat op bezoek bij Arsenal. De Brusselaren wonnen maar één van hun laatste 25 uitwedstrijden in de Champions League (een 1-0 op bezoek bij Real Betis in 2005) en kwamen in hun laatste tien uitbeurten niet tot winst.

● Real Madrid neemt het in het Estadio Santiago Bernabéu op met Liverpool. De Madrilenen maakten dit seizoen in vijftien officiële wedstrijden al 53 doelpunten, een gemiddelde van 3,53 goals per duel. In de laatste zes wedstrijden produceerde De Koninklijke telkens drie goals of meer: 5-0, 0-5, 0-3, 3-1, 1-4 en 0-4.

Cristiano Ronaldo wordt geknuffeld na wéér een doelpunt voor Real Madrid.
Cristiano Ronaldo wordt geknuffeld na wéér een doelpunt voor Real Madrid.

● Zenit Sint-Petersburg krijgt dinsdagavond bezoek van Bayer Leverkusen. De Russen zijn in de Champions League maar moeilijk te kloppen op eigen terrein. Van de vijftien thuisduels verloor Zenit er maar drie. Veel zeges boekte de ploeg echter ook niet: slechts vier, tegen acht gelijke spelen.

● Borussia Dortmund heeft in het eigen Westfalenstadion al ruim drie jaar niet meer gelijkgespeeld in de Champions League. Sinds een 1-1 tegen Arsenal van 13 september 2011 won BVB elf van zijn veertien thuisoptredens, tegen drie nederlagen. Tien van de laatste twaalf thuisduels leverden de volle winst op.

● Dortmund's tegenstander Galatasaray is bezig aan een beroerde reeks uitwedstrijden in de CL. Niet alleen zijn de Turken al zes uitduels op rij zonder winst (G1, V5), maar ze incasseerden in hun laatste achttien duels buiten Istanbul ook telkens minimaal één doelpunt (41 in totaal).

● Benfica jaagde in de eerste drie speelronden van dit CL-seizoen tevergeefs op zijn honderdste zege in het Europa Cup I-toernooi/Champions League. De Portugese grootmacht kwam tegen achtereenvolgens Zenit Sint-Petersburg (0-2), Bayer Leverkusen (3-1) en AS Monaco (0-0) niet tot winst. Het kwam nog nooit voor dat Benfica ook na vier groepswedstrijden in een CL-seizoen nog zonder winst stond.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.