Mainz volgt voorbeeld Bayern in derby tegen Darmstadt

Darmstadt 98 heeft vrijdagavond tegen FSV Mainz de tweede nederlaag van het Bundesliga-seizoen geleden. De gepromoveerde club kwam in de Rheinhessen-Derby nog terug van twee treffers achterstand, maar moest na een gemiste strafschop in de slotfase uiteindelijk toch zwichten: 2-3.

De laatste keer dat Darmstadt en Mainz in competitieverband tegenover elkaar stonden, in 1993, werd het 3-5 voor de bezoekers. Twee decennia later zorgden beide clubs opnieuw voor spektakel. Mainz leidde dankzij een kopbal van Stefan Bell (foto) en een fraai schot van Yunus Malli in de hoek al na 24 minuten met 0-2, maar Darmstadt kwam na de snelle aansluitingstreffer van Marcel Heller - die uit de draai in de kruising schoot - toch nog op gelijke hoogte.

Heller stond met een combinatie met Konstantin Rausch in de 57ste minuut ook aan de basis van de gelijkmaker, die op naam kwam van de volledig vrijstaande invaller Marco Sailer. Het elfde punt van het seizoen leverde het echter niet op. Zeven minuten later moest de sterk gestarte promovendus opnieuw in de achtervolging. Pablo De Blasis scoorde uit de rebound na een fraai uitgespeelde aanval.

Darmstadt ontsnapte zondag in Dortmund nog aan een nederlaag door een late gelijkmaker (2-2). Ook tegen Mainz deed die kans zich nog voor, maar Sandro Wagner schoot een makkelijk gegeven penalty in de extra tijd hoog over. De tot nu toe enige nederlaag tegen Bayern München kreeg daarom een vervolg. Desondanks staat Darmstadt knap tiende. Mainz (twaalf punten) is voorlopig vijfde.