Bayern kan simpele zege op Darmstadt vieren op Oktoberfest

Zonder zich bovenmatig in te spannen heeft Bayern München het uitduel met SV Darmstadt 98 omgezet in een 3-0 overwinning. Sebastian Rode speelde na rust de hoofdrol.

In de eerste helft was het Arturo Vidal (foto) die de aandacht voor zich opeiste met een heerlijke uithaal. Douglas Costa bezorgde de bal vanaf de linkerkant bij de Chileen, die van zo'n twintig meter besloot te schieten en doel trof. De voorsprong was terecht, want Darmstadt - dat twee jaar geleden nog op het derde niveau acteerde - had weinig in te brengen. Al was Marcel Heller met een schot in het zijnet nog dicht bij de gelijkmaker.

Na een uur gaf Bayern nog even gas en stond het in een tijdsbestek van ruim een minuut 3-0. En dat was voor een groot deel te danken aan Rode, die eerst Kingsley Coman in staat stelde om zijn eerste treffer namens Bayern te maken. Even later was het Rode zelf die afrondde. In eerste instantie schoot hij nog op de paal, maar de rebound leverde alsnog een doelpunt op voor de middenvelder.

Bayern-trainer Pep Guardiola besloot daarna om Javi Martínez binnen de lijnen te brengen. De Spanjaard kwam vorig seizoen door blessureleed slechts 93 minuten in actie, terwijl hij de huidige jaargang nog niet speelde. Thomas Müller en Xabi Alonso kregen ook nog speeltijd, maar aan de stand veranderde niets. De club uit München blijft dus na vijf speelronden nog zonder puntenverlies en kan met een goed gevoel naar het zaterdag begonnen Oktoberfest.