Magath maakt excuses en wijt degradatie aan black-out

Reacties

Felix Magath heeft zijn excuses aangeboden voor de degradatie van Fulham. De Duitse manager wijt het debacle aan een black-out van zijn spelers.

Magath maakt excuses en wijt degradatie aan black-out

Zaterdag viel het doek voor Fulham, dat met 4-1 verloor bij Stoke City en concurrent Sunderland met 1-0 zag winnen bij Manchester United. Toen Magath op 14 februari van dit jaar het stokje overnam van de ontslagen René Meulensteen, die op zijn beurt Martin Jol had opgevolgd, stonden The Cottagers stijf onderaan in de Premier League. Magath pakte in de resterende elf competitieduels elf punten, maar dat bleek niet voldoende om te voorkomen dat Fulham na dertien jaar op het hoogste niveau degradeerde.

'Dit is een van de slechtste dagen van mijn leven', treurde Magath op de clubwebsite. 'Ik was ervan overtuigd dat we degradatie konden afwenden. Voor de wedstrijd voelde ik dat we een grote kans hadden op de overwinning, maar vandaag hadden de spelers last van wat we in Duitsland een black-out noemen. Het team voelde te veel druk. We konden niet lopen, niet passen en niet spelen.'

Magath ging diep door het stof. 'Ik moet de verantwoordelijkheid nemen en mijn excuses aanbieden. Niet alleen voor deze wedstrijd, maar voor de hele situatie. Toen ik arriveerde was het duidelijk dat er iets moest veranderen. De laatste weken hadden we een stijgende lijn te pakken, maar dat was niet voldoende. Ik ga over de situatie praten met de eigenaar en we zullen gaan werken aan onze comeback.'

Stekelenburg
Dat Magath van plan lijkt te blijven is slecht nieuws voor doelman Maarten Stekelenburg, die net als zijn 21-jarige landgenoot Chris David tot medio 2017 vastligt bij Fulham. Magath degradeerde Stekelenburg tot tweede keeper en tegen Stoke zat de Nederlandse international niet eens meer bij de wedstrijdselectie.

Terwijl John Heitinga strijdend ten onder ging tegen Stoke City zat Maarten Stekelenburg niet eens meer bij de wedstrijdselectie. Zijn seizoen ging uit als een nachtkaars.
Terwijl John Heitinga strijdend ten onder ging tegen Stoke City zat Maarten Stekelenburg niet eens meer bij de wedstrijdselectie. Zijn seizoen ging uit als een nachtkaars.

John Heitinga, die afgelopen winter over kwam van Everton, behield wel zijn basisplaats onder Magath. De dertigjarige verdediger heeft bovendien de luxe van een aflopend contract en kan zich gaan oriënteren op een nieuwe stap in zijn carrière.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.