Maduro moet Groningen bij de hand nemen in Europa League

Reacties

Hedwiges Maduro is de belangrijkste kandidaat om de selectie van FC Groningen te versterken. Om in de Europa League niet mee te doen vanuit de olympische gedachte proberen algemeen directeur Hans Nijland en manager technische zaken Peter Jeltema een middenvelder vast te leggen met Europese ervaring.

Maduro moet Groningen bij de hand nemen in Europa League

De dertigjarige ex-Ajacied en achttienvoudig international wil weg bij PAOK Saloniki, waar hij geen basisspeler meer is. Het contract van Maduro bij de club van technisch directeur Frank Arnesen en trainer Igor Tudor (oud-speler Juventus) loopt volgend jaar af.

'We hebben een boeiende zomer gehad en ik vind dat we goed hebben geanticipeerd op het vertrek van Tjaronn Chery, Maikel Kieftenbeld en Eric Botteghin,' legt Jeltema de interesse uit aan Voetbal International. 'Maar een ervaren middenvelder die de ploeg in het Europa League-avontuur bij de hand kan nemen, iemand die direct zeer betekenisvol is, is meer dan welkom.'

Met zijn verleden bij Sevilla en Valencia voldoet Maduro aan dat profiel. Ook dit seizoen kwam hij al in Europees verband in actie, in de tweede voorronde van de Europa League tegen Lokomotiva Zagreb (1-2, 6-0). Alleen als de geroutineerde middenvelder wordt aangetrokken, mag Yoëll van Nieff – die in de belangstelling staat van Excelsior – worden verhuurd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.