Bijzonder record Maduro lonkt voor onverslaanbare Janmaat

Reacties

Daryl Janmaat kan woensdagavond tegen Australië voor de achttiende keer op rij ongeslagen blijven in Oranje. Dat zou een evenaring van het nationale record van Hedwiges Maduro betekenen.

Bijzonder record Maduro lonkt voor onverslaanbare Janmaat

Janmaat maakte zijn debuut voor het Nederlands elftal op 7 september 2012 in de Wk-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije (2-0 zege). Na die winstpartij volgden nóg zestien interlands zonder nederlaag (elf zeges en vijf gelijke spelen).

Op de ranglijst van spelers die nog nooit verloren in Oranje heeft alleen Maduro in meer interlands gespeeld. De voormalige Ajacied deed in totaal mee in achttien interlands en leed daarin geen enkele nederlaag (elf overwinningen en zeven gelijke spelen).

Als we louter kijken naar het aantal minuten dat Maduro en Janmaat het Oranje-shirt droegen, dan heeft Janmaat het record allang in handen. De Feyenoorder stond in zijn zeventien interlands 1.319 minuten op het veld. Dat zijn 473 minuten meer dan Maduro, die tussen 2005 en 2011 vooral als invaller werd gebruikt en gemiddeld per duel maar 47 minuten speeltijd had.

Net als Janmaat speelde overigens ook Tim de Cler zeventien interlands voor Oranje zonder als verliezer van het veld te stappen. De voormalige linkerverdediger vierde tussen 2005 en 2008 veertien overwinningen met Oranje en speelde verder drie keer gelijk.

In totaal hebben 171 van de 743 internationals nog nooit een nederlaag geleden in Oranje. Een kanttekening daarbij is dat 26 van hen minder dan vier interlands speelden. Achter Maduro, Janmaat en De Cler zijn Fernando Ricksen (12) en Jonathan de Guzman (11) de enige twee ongeslagen internationals met meer dan tien caps achter hun naam.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.