Luxe verblijfplaats Oranje, Falcao tovert in de zaal

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Luxe verblijfplaats Oranje, Falcao tovert in de zaal

•  Medelijden met de Oranje-internationals hoeven we niet te hebben. Waarom niet? Omdat de dan inmiddels definitieve groep van 23 WK-gangers na het oefenduel met Ghana van zaterdag een dag later zijn intrek zal nemen in een wel heel fraaie verblijfplaats. Op Landgoed Duin & Kruidberg, in het Noord-Hollandse Santpoort, vervolgt de WK-voorbereiding van Oranje. Na drie dagen aldaar staat dan vervolgens het uitzwaaiduel met Wales op het programma, waarna het Nederlands elftal op 5 juni naar Brazilië vliegt. Neem hier een kijkje op Landgoed Duin & Kruidberg.

• Dat de Braziliaanse zaalvoetballer Falcao (op de bovenste foto met Pelé) briljant is, wisten we al sinds eind 2012 toen hij met bovenstaand doelpunt de wereld betoverde. Dat het geen toevaltreffer was van deze rasvoetballer heeft hij inmiddels bewezen. Hij slingerde doodleuk onderstaand filmpje via Instagram de wereld in. Neymar, eat your heart out!

• Het was een paar dagen geleden groot feest in de familie van Henri Belle. De relatief onbekende aanvaller van het Kroatische RNK Split kreeg totaal onverwachts een fax van de Kameroense voetbalbond, waarin stond dat bondscoach Volker Finke hem had opgenomen in de WK-selectie. Belle kon zijn geluk niet op en meldde zich donderdag, zoals hem was opgedragen, in Oostenrijk waar de selectie van Kameroen zich voorbereidt op de mondiale eindronde. Daar wist niemand iets van de oproep van Belle. Sterker nog: bondsofficials hadden nog nooit van de 25-jarige aanvaller gehoord. Geslagen droop Belle af. Sindsdien is niets meer van hem vernomen...

• Stel: je bereidt je in Portugal voor op het WK. Het zonnetje schijnt. Maar plots beveelt de Engelse bondscoach je in drie lagen, waaronder een stevig trainingsjack, te gaan trainen. Onzin? Nee, wat betreft Roy Hodgson niet. Hij liet de Engelse selectie letterlijk zweten. Waarom met drie lagen trainen? Om aan de Braziliaanse jungle  te wennen. Het eerste duel, op 14 juni tegen Italië, is immers in het snikhete Manaus. 'We hebben wat zweettests gedaan', aldus Hodgson. 'Nu weten we dat iedereen anders zweet en wie er meer vocht nodig heeft dan de ander.' Dat gaat dus helemaal goedkomen.

Carlo Ancelotti breekt in bovenstaand filmpje een lans voor Clarence Seedorf, die bij AC Milan een ontslag boven zijn hoofd hangt. Volgens de kersverse Champions League-winnaar en Real Madrid-trainer heeft de Nederlander gedaan wat hij moest doen. Zijn gedoodverfde opvolger zou zich volgens een andere ervaringsdeskundige, Juventus-coach Antonio Conte, nog wel eens kunnen vergissen. 'Het is niet gemakkelijk om op de bank van AC Milan te zitten. En een voetballer zijn is heel wat anders dan trainer', waarschuwt Conte, Filippo Inzaghi, met wie hij bij Juventus nog samenspeelde.

•  Trots is een groot goed bij de Romeinen. Dat blijkt wel uit de nieuwe shirts van AS Roma. Bekijk ze hier.

'Beschamend, komisch en heel pijnlijk. Ik kan me niet herinneren dat er bij Manchester United spelers gingen zeuren om een taart.'
Paul Scholes, voormalig middenvelder van Man Utd, haalt hard uit naar Manchester City-middenvelder Yaya Touré. De Ivoriaan maakte kenbaar verbolgen te zijn over het uitblijven van een grootse felicitatie voor zijn verjaardag namens de club en schermde vervolgens met belangstelling van andere clubs. (Daily Mail)

• Op 12 jun i begint het WK met het openingsduel tussen Brazilië en Kroatië. Twee Bayern München-spelers, de Braziliaan Dante en de Kroaat Mario Mandzukic, werkten vast een voorwedstrijd af. Bekijk hierboven hoe het openingsduel van het WK afloopt.

The Guardian heeft als opwarmertje naar het WK een lijst samengesteld met daarop de honderd beste WK-spelers aller tijden. De Engelse krant nam vijf Nederlanders op in die erelijst, waarop Johan Cruijff met plek zes met afstand de hoogste positie inneemt. Johan Neeskens volgt hem op plek 29. Een stuk verderop in het klassement vinden we Frank de Boer (72), Ruud Krol (73) en Wesley Sneijder (84) terug. Pelé is bovenaan geëindigd in het klassement. Het podium wordt gecompleteerd door Diego Maradona en Franz Beckenbauer. Bekijk de hele lijst hier.

• Een behoorlijke misser. Het overkomt iedereen weleens, zelfs Zlatan Ibrahimovic. De Aanvaller van Paris Saint-Germain kreeg in de vriendschappelijke interland tegen Denemarken(1-0 nederlaag) een opgelegde kans, maar slaagde er opvallend genoeg niet te scoren. Weten hoe de geniale, maar soms gekke, Zlatan in elkaar steekt? Bekijk dan deze twee compilaties: deel 1 en deel 2.

• Eerder deze week bood John Troost zijn hulp aan om Rafael van der Vaart op tijd fit te krijgen voor het WK van deze zomer. De energetisch coach annex kwakzalver liet weten de 31-jarige middenvelder binnen twee dagen klaar te stomen. Een reactie van de 109-voudig Oranje-international bleef uit, terwijl het op Facebook en Twitter een stormloop was aan hatelijke reacties. Troost verwijderde zijn tweet, maar wilde toch nog even zijn ei kwijt...

• Een unieke kijk op Oranje. Vorige week kregen vijftig kinderen de kans om de spelers van het Nederlands elftal te ontmoeten, waarvan twee fans met een Google Glass.

Bekijk wekelijks prachtige fotoseries op VI Premium. Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.