Lurling na rentree: 'Er zat spanning op het lichaam'

Reacties

Hoewel hij met zijn 36 jaar een berg Eredivisie-ervaring heeft, erkent Anthony Lurling dat hij zenuwachtig was voor de start van zijn tweede tijdperk in Friesland. De routinier wil de vervelende breuk met NAC Breda, waar hij botste met trainer Nebojsa Gudelj, nu achter zich laten.

Lurling na rentree: 'Er zat spanning op het lichaam'

Woensdag trainde Lurling pas voor het eerst mee sinds zijn komst vanuit Breda, waar hij ruim zeven jaar speelde. Zaterdag stond hij direct in de basis tegen ADO Den Haag en werd er prompt met 3-0 gewonnen.

Het Friese publiek kreeg wel een andere Lurling te zien dan tijdens zijn eerste periode tussen 1999 en 2002. 'Toen ik hier als 21-jarige kwam wilde ik vooral doelpunten maken', blikt Lurling terug. 'Ik wil het team nu helpen door tactisch druk te zetten, ballen te veroveren, anderen in positie te brengen en af en toe het tempo uit de wedstrijd te halen. Scoren hoeft niet zo nodig meer. Ik wil op andere manieren belangrijk zijn voor het elftal.'

'Er zat spanning op het lichaam', erkent de aanvaller op de clubwebsite dat zijn rentree wel iets losmaakte. 'Ik wilde zo graag laten zien dat ik het nog kan. De spanning is er nu af, het kan alleen maar beter gaan', besloot Lurling, die met de Friezen de vijfde plaats bezet. Lurling gaf eveneens aan in de zomer te kijken of hij er nog een seizoen aan vastplakt in het Abe Lenstra Stadion.

Anthony Lurling stond eerder tussen 1999 en 2002 onder contract in Friesland.
Anthony Lurling stond eerder tussen 1999 en 2002 onder contract in Friesland.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.