SC Heerenveen versterkt zich met banneling Lurling

Reacties

Anthony Lurling (36) verruilt NAC Breda voor SC Heerenveen. Volgens de aanvaller zijn de clubs eruit en verkast hij naar Friesland. Maandag hebben Heerenveen en Lurling het afrondende gesprek.

SC Heerenveen versterkt zich met banneling Lurling

Lurling maakt het huidige seizoen af bij de club die hij tussen 1999 en 2002 ook al diende. Behalve Heerenveen toonden meerdere clubs belangstelling, waaronder ADO Den Haag.

Eerder liet Lurling al blijken graag terug te keren naar de club waar hij eerder succesvol was. 'Ik zou erover liegen als ik zeg: dit doet me niets', zei hij eerder tegen Voetbal International. 'Ik heb toch een mooie tijd gehad in SC Heerenveen.'

Lurling leefde bij NAC in onmin met coach Nebojsa Gudelj. Die liet hem vorige week buiten de wedstrijdselectie voor het duel met AZ. De aanvaller weigerde vervolgens op de tribune plaats te nemen. Voor de wedstrijd tegen PEC Zwolle van dit weekeinde heeft NAC Lurling op de blessurelijst gezet. 

De Brabander speelt sinds het seizoen 2007/08 in het Rat Verlegh Stadion. Hij was vrijwel altijd een vaste waarde en miste nauwelijks een wedstrijd. Komende zaterdag, voorafgaand aan het duel met PEC, zou hij gehuldigd worden. Onlangs speelde hij tegen Ajax zijn 250ste wedstrijd voor NAC. Vanwege alle perikelen van de laatste weken besloot de Bredase club echter de festiviteiten tot nader order uit te stellen.  

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.